پاسخ فعالیت عملی ۳ کارگاه نوآوری و کارآفرینی
با توجه به فعالیت قبلی انجام شده، محدودیتهای انسان در مشاهدات (نرمی، زبری، ترشی، شیرینی، تفکیک رنگ، تشخیص اندازهها و …) را در شکل زیر بنویسید و نشان دهید.
پاسخ:
حواس پنج گانه، مسئول ارتباط با محیط طبیعی هستند. هر یک از این حواس در محدوده خاصی قدرت عمل دارند و در طیف بالاتر یا پایین تر از این محدوده مشخص قادر به فعالیت نمیباشند.
حس بینایی: بینایی انسان به واسطه نور امکان پذیر است، نور با برخورد به اجسام و بازتابش به چشم ما تصاویر را ایجاد میکند. فقط انواری برای چشم انسان قابل رویت هستند که در محدوده طیف مرئی رنگها (قرمز تا بنفش) باشند، یعنی امواج مادون قرمز و فرابنفش برای انسان قابل رویت نیست.
حس چشایی: برآمدگیهای سطح زبان زائدههای قارچی شکل بسیار ریزی هستند که هر یک از آنها، ۵۰ تا ۱۰۰ گیرنده را در خود جای دادهاند. انواع گیرندههایی که طعمهای شیرینی، شوری، ترشی را جذب میکنند، محدود هستند. در حالی که گیرندههای تلخی بسیار زیادتر بوده و حداقل ۲۵ درصد از سطح زبان را به خود اختصاص دادهاند.
حس شنوایی: گوش یک انسان جوان و سالم به طور معمول فرکانس ۲۰ الی ۲۰۰۰۰ هرتز را میشنود، هر چند این محدوده در اثر افزایش سن یا بعضی بیماریها کاهش مییابد.
حس لامسه: این حس بر ترکیبی از اصطکاک و ارتعاشات تکیه دارد. در انسانها، ۹۰ درصد این حس توسط دستها و صورت دریافت میشود. در گام بعدی مغز انسان میتواند این ارتعاشات را به حسهای مختلف لمس تعبیر کند.
حس بویایی: این حس که نقش مهمی در زندگی ما دارد با رسیدن مولکولهای رایحه به نورونهای بویایی به مغز میرسد و به این طریق ما بوها را حس میکنیم. یک انسان بالغ میتواند ۱۰۰۰۰ بوی متفاوت را از هم تشخیص دهد.
در فعالیت قبل انسان قادر به شنیدن صدای مورچه نیست. همچنین قدرت تشخیص مزه میز را ندارد.
حال با توجه به محدودیتهای خود، سه نیاز و مسئله را بنویسید؟
انسان در تاریکی قادر به دیدن نیست بنابراین نیاز به روشنایی دارد که بتواند درست ببیند.
انسان امکان شنیدن صداهایی با فرکانس کمتر از ۲۰ هرتز را ندارد. بنابراین برای شنیدن این صداها نیاز به تجهیزات خاصی دارد.
انسان قادر به تشخیص بوهای ترکیبی نیست.