مزارع هوشمند

بازدید: 330 بازدید

مزارع هوشمند

غذا یکی از اساسی‌ترین و مهم ترین کالاهای اساسی بشر است، و کشاورزی جزء اصیل‌ترین حرفه‌های موجود از ابتدای تمدن بشری برای تحقق این نیاز اولیه بشر بوده است. بر طبق گفته‌های سازمان کشاورزی و غذای ملل متحد، با توجه به رشد جمعیت جهان در سال ۲۰۵۰ در مقایسه با سال ۲۰۰۶ به اندازه ۶۰ درصد بیشتر مواد غذایی نیاز داریم.

در کنار مزیتهایی که فناوری می‌تواند برای تولیدکنندگان و کشاورزان داشته باشد، منافعی را نیز برای دولت‌ها به دنبال خواهد داشت. برخی از مزایای استفاده از فناوری در صنعت کشاورزی برای دولت ها عبارتند از:

  • کاهش قیمت تمام‌شده
  • حفظ منابع زیست‌محیطی
  • افزایش صادرات به دلیل افزایش تولید
  • رونق کشاورزی
  • کاهش مهاجرت به شهرها
  • کاهش هدررفت منابع آبی در سیستم کشاورزی

در ادامه به بررسی انواع فناوری‌ها که در این بخش به کار گرفته می‌شوند، نگاهی خواهیم انداخت.

  • حسگرها: حسگرها نقش مهمی در جمع‌آوری اطلاعات از مزارع را بر عهده دارند؛ این اطلاعات توسط بسیاری از فناوری‌های دیگر برای تجزیه‌و‌تحلیل و تصمیم‌گیری مورد استفاده قرار می‌گیرند. به عنوان مثال، حسگرهایی که در درون خاک قرار می‌گیرند و میزان آب و مواد مغذی موجود در خاک را دائماً بررسی کرده و به کشاورز گزارش می‌دهند و یا حسگرهایی که مقدار دقیق محصولات برداشت‌شده و موجود در انبار را دارند.
  • پهپادها: پهپادها به منظور تهیه نقشه زمین کشاورزی استفاده می شود. همچنین از پهبادها برای تهیه تصاویر هوایی وضعیت محصولات کاشته‌شده استفاده می شود.
  • روباتیک: ماشین‌هایی که برای اهداف خاصی طراحی شده‌اند و تماماً خودکار هستند و برای کاشت و برداشت محصول مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • اینترنت اشیا: حسگرهای  که در مزارع نصب شدند، می‌توانند تصمیمات لازم را در زمینه‌هایی همچون آبیاری جهت رسیدن به سطح مشخصی از رطوبت، استفاده مؤثر از کودها و سموم شیمیایی به صورت هوشمند و بر اساس اطلاعات موجود بگیرند.
  • پلت‌فرم‌های تجزیه‌و‌تحلیل: سیستم‌های تجزیه‌وتحلیل می‌توانند در مراحل رشد و برداشت محصول، با استفاده از داده های موجود، پیش‌بینی‌های مفیدی ارائه دهند. این پلت‌فرم‌ها با تجزیه‌وتحلیل نیاز و تولید بازار، به کشاورزان در برآورد بهترین زمان برای عرضه محصولات به منظور دستیابی به سود بیشتر کمک می‌کنند.
  • مکانیزم انتقال اطلاعات: از آنجاییکه بسیاری از کشاورزان چه در کشورهای توسعه یافته و چه در کشورهای در حال توسعه، از دانش و علوم کشاورزی بی‌بهره‌اند و اغلب بر اساس تجربیاتشان عمل می‌کنند، لزوم دسترسی به اطلاعات با شیوه‌های بصری مانند ویدئو و تصویر بسیار مهم می‌شود. فناوری دیجیتال به یادگیری آنلاین کشاورزان در تولید محصولات و سلامتی آنها بسیار مفید خواهد بود.

یکی از نکات مهم و قابل توجه در هوشمندی مزارع، لزوم تأمین امنیت دستگاه‌های متصل و نیز حفظ اطلاعات کاربران می باشد. با ورود فناوری‌های موجود و کمک‌کننده به بخش کشاورزی می توان گفت صنعت کشاورزی در آینده کاملاً متصل خواهد بود: ماهواره‌ها و حسگرهایی که در زمین کار گذاشته شده‌اند، اطلاعات مرتبط با وضعیت محصولات را فراهم می‌کنند. این اطلاعات به همراه سوابق و پیش‌بینی‌های وضعیت آب‌و‌هوا، پایگاه داده‌های مربوط به کشت محصول و تنوع محصولات و حتی اطلاعات مربوط به برنامه کاری، به کشاورز در تصمیمات روزانه‌اش کمک خواهند کرد. همچنین کشاورز در این سیستم هوشمند، هشدارهای لحظه‌ای درباره صنعت، تجارت، وضعیت سیلو و … دریافت می‌کند.

مزارع آینده

ادامه مطلب