رسانه های انتقال بیسیم
تبادل اطلاعات در محیط انتقال بیسیم از طریق امواج رادیویی یا الکترومغناطیس، لیزر یا نور مادون قرمز انجام میشود. استفاده از رسانههای کابلی نیازمند تعیین دقیق قرارگیری رایانه است و هنگام استفاده از این رسانهها جابهجایی رایانهها بسیار محدود یا ناممکن است. انتقال داده به صورت بیسیم سبب میشود رایانهها محدود به مکان خاصی نبوده، بتوانند به صورت سیار از شبکه استفاده کنند. در ادامه برخی از معایب و مزایای انتقال بیسیم اطلاعات را بیان میکنیم.
مزایای شبکه بی سیم
- راحتی
ماهیت بیسیم بودن شبکهها به کاربران این اجازه را میدهد تا در محدودهای که دستگاه سیگنالهای Wi-Fi را دریافت میکند، دسترسی به منابع شبکه داشته باشند. - جابجایی
با ظهور شبکههای بیسیم، کاربران میتوانند به اینترنت حتی در خارج از محیط کار یا منزل دسترسی داشته باشند.
- بهره وری
کاربرانی که به یک شبکه بیسیم متصل هستند میتوانند بدون وقفه کار خود را از هر مکان مناسب انجام دهند.
- گسترش
ایجاد شبکههای سیمی نیاز به کابل کشی و هزینه بیشتری نسبت به شبکههای بیسیم است. بوسیله یک Access Point میتوان به راحتی شبکه بیسیم را برپا کرد.
- قابل انطباق
یک شبکه بیسیم میتواند تعداد زیادی Device اعم از گوشی، لپ تاپ، کامپیوتر و … را با توجه به تجهیزات موجود به شبکه اتصال دهد. در یک شبکه سیمی، افزایش Device به شبکه نیازمند سیم کشی اضافی است.(در کسب و کارها بعضا برای افزایش Device به شبکه علاوه بر کابل کشی اضافی، نیاز به سوئیچ های شبکه و روتر می باشد.)
معایب شبکه های بی سیم
- امنیت
برای مقابله با این موضوع، شبکههای بی سیم ممکن است از تکنولوژیهای رمز نگاری استفاده کنند با این حال، بعضی از روشهای رمزنگاری که معمولا استفاده می شوند، دارای ضعفهایی هستند که توسط یک هکر میتواند امنیت آن به خطر بیفتد. - محدوده یا رنج
محدوده معمول یک شبکه بیسیم معمولی در حدود ده متر است. این محدوده برای کاربران خانگی کافی است ولی درساختارهای بزرگتر نظیر شرکتها و سازمان ها کافی نیست برای به دست آوردن محدوده اضافی، Access Point های اضافی باید خریداری شوند.
- قابلیت اطمینان
مانند هر انتقال فرکانس رادیویی، سیگنالهای شبکه بیسیم به انواع مختلفی از تداخل و موارد مختلفی دیگری وابستگی دارد که این موارد در اکثر موارد خارج از کنترل شما یا مدیران شبکه شرکتها و سازمانها است.
- سرعت
سرعت در اکثر شبکههای بیسیم معمولا ۱ الی ۵۴ مگابیت در ثانیه بوده که بسیار کندتر از شبکههای سیمی معمول است (۱۰۰ مگابیت در ثانیه تا چندین گیگابیت در ثانیه). با این حال، در محیط های تخصصی، ممکن است سرعت شبکههای بی سیم پاسخگوی نیاز نباشد و نیاز به شبکه سیمی باشد.
سلام.ممنونم.خیلی مفید بود.
عالی بود ممنون
عالی بود